Határmenti

Katonáné Kovács Judit, 2015. január 14., 22:00
Fotó – Határmenti
Új esztendő határát léptük át. Újra értelmeztük a határmentiségünket. Választ adtunk újra arra a kérdésre: Milyen határokat is szeretnénk áthidalni?

A Határmenti Vidékfejlesztési Tanácsadó Központ, majd Kör indulásakor a földrajzi határok közötti hidak építésére fókuszált. 2014-ben végig nézve az utóbbi években végzett munkánkat, és az előttünk álló feladatokat, arra a következtetésre jutottunk, hogy sokkal többet szeretnénk üzenni a nevünkben szereplő határmentiséggel.

Milyen határokat szeretnénk áthidalni tevékenységeinkkel?

- A város és a vidék határait

- A profit és a non-profit szféra határait

- A tudomány és a társadalom határait

- A terelő és a teret adó tanulás határait

- Az értelem és érzelem határait

Küllői Péter Kürt Akadémia Klubjában tartott előadásában felhívja a figyelmet az értelem és az érzelem skáláján az egyensúly megtalálására. Akkor tud valami igazán sikeres lenni, ha egyenlő arányban van jelen az értelem és az érzelem. Az előadásban az is elhangzik, hogy egy olyan világban élünk, ahol nincsenek határok. A hierarchia szerepe csökken a hálózatok szerepe nő.

A HVTK egyesületben fontosnak tarjuk a rendszerben való gondolkodást. Ez azt is jelenti, hogy az itt felsorolt határok mindkét oldalára szükség van, ezért hidakat kell építenünk, és minden területen meg kell találnunk az egyensúlyt. Ezeknek a hidaknak az építésén fogunk munkálkodni, és bízunk abban, hogy egyre több hídépítő vesz majd részt a munkánkban.

Katonáné Kovács Judit

Szólj hozzá elsőként!

A hozzászólás előtt jelentkezz be vagy regisztrálj!

Előző blogbejegyzés

Agyvihar

Kapcsolat

E-mail:info@hvtk.hu

Agyvihar

Hasznos oldalt találtál?
Közérdekű infód van?
Oszd meg velünk!

Belépés

Elfelejtett jelszó