ÍGY ÉPÍTKEZÜNK

Katonáné Dr. Kovács Judit, 2018. január 8., 08:00
Fotó – ÍGY ÉPÍTKEZÜNK
2017-ben 5 éves lett a HVTK. Bízunk benne, hogy egyre többen tudják, hogy mit takar a HVTK, hogy milyen képzést nyújt az Igen Debrecen, hol található a Debrecen HUB, vagy kik adtak elő a TEDxDebrecen programján.

A blog bejegyzésünk azoknak segít, akik nem ismerik az egyesület munkáját, vagy szeretnék tudni a válaszokat ezekre a kérdésekre.

Az egyesületünk 2012-ben kezdte meg működését, akkor még Helyi Vidékfejlesztési Tanácsadó Kör név alatt. A legfőbb mozgatónk kezdetektől fogva az a hit, hogy együtt működik. Az együttműködés kultúrájának fejlesztésével gazdagabbá tehetjük életünket, vállalkozásunkat és régiónkat is, ahol élünk.

Mivel tagjaink többsége Debrecenben él és dolgozik, valamint az a tapasztalás, hogy a projektjeink által megszólított emberek a cselekvő, vállalkozó szellemű emberek közé tartoznak kerestünk egy új nevet, ami jobban kifejezi mi van a tevékenységeink fókuszában. Így született meg az új elnevezésünk: HELYI VÁLLALKOZÓK TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉGE, és maradt meg az egyesületünk rövidítése, a HVTK.

Az első kezdeményezés, amit 2012-ben felkaroltunk a TEDx, Amerikában született program, debreceni elindítása volt. Az első TEDx eseményünket, "Térképünk közepe Debrecen" címmel, a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtárban rendeztük meg 2012-ben, kevesebb mint 100 fő részvételével. A legutóbbi, immár hatodik rendezvényünket, "Kihívás & Együttműködés" címmel, a Víg Kamara Színházban tartottuk, közel 300 fő részvételével. A 6 év alatt elhangzott több mint 70 előadásról videó készült, így a "Gondolatok, melyeket érdemes terjeszteni" elérhetőek az események után is.

A következő lépésünk a Budapesten született Innovatív Generáció képzés debreceni elindítása volt 2014 szeptemberében. 2018 januárjában zárul az ötödik Igen Debrecen képzésünk. Több mint 100 fő végezte már el a képzést, ahol egy ötlet köré szerveződve, csapatban tanultak vállalkozni. Több mint 20 ötletgazda kapott lehetőséget, hogy csapatokba szerveződve valóra váltsa elképzelését, és vállalkozást építsen. Nagy öröm számunkra, hogy az ötletek több mint fele megvalósításra került, futó projekt.

Az Igen Debrecen program segítségével nőtte ki magát egyesületünknek az az ötlete, hogy közösségi irodát hozzon létre Debrecenben. Így született meg a Piac utca 34. szám alatt, Debrecen szívében működő irodánk, a Debrecen HUB. Az iroda 2015 óta működik, ma már mint lakásiroda. Találkozókhoz, tréningekhez, megbeszélésekhez bérelhető helyiséget, és vállalkozói kompetenciák fejlesztéséhez tartalmat kínál. "Egy hely, ahol tehetsz a vállalkozásodért".

Büszkék vagyunk az 5 év alatt elért eredményeinkre, és bízunk benne, hogy vállalkozásaink másokat is arra inspirálnak, hogy higgyenek benne: "Együtt működik!"

Katonáné Dr. Kovács Judit

Szólj hozzá elsőként!

A hozzászólás előtt jelentkezz be vagy regisztrálj!

Előző blogbejegyzés

Agyvihar

Kapcsolat

E-mail:info@hvtk.hu

Agyvihar

Hasznos oldalt találtál?
Közérdekű infód van?
Oszd meg velünk!

Belépés

Elfelejtett jelszó