2016. június 26., 00:00

A BIZALOM SEBESSÉGE

Fotó – A BIZALOM SEBESSÉGE
„A bizalom első hulláma – az önbizalom – a hitelességről szól. Annak a tisztességnek, jó szándéknak, képességeknek és eredményességnek a kifejlesztéséről, amellyel hitelessé válhatunk önmagunk és mások előtt.”

A nyitó idézet, egyik kedvenc könyvemből, Stephen M. R. Covey „A bizalom sebessége” című könyvéből származik. Pontosan nem emlékszem, hogyan is történt találkozásom a könyvvel, de az biztos, hogy a hívó szó a BIZALOM volt. A bizalom mint hívó szó segítségével ismertem meg Nyéki Emőkét is, aki a FranklinCovey Magyarország Bizalom üzletágának vezetője. 2016. június 24-én Emőke meghívására részt vehettem „A bizalom sebessége vezetőknek” című nyílt programján.

A nyílt nap sok értékes gondolata közül kiemelném az önbizalom kérdését. Ezek a gondolatok abban is megerősítettek, hogy jó úton jár az Egyesületünk, amikor megosztva a teret és a tudást, igyekszünk ráébreszteni, megerősíteni a helyi lakosokat abban, milyen fontos erőforrásai életüknek, életterüknek. A megerősítés és az önismeret, amit szolgáltatásainkkal nyújtunk Emőke előadásában elhangzott amerikai példával is összecsengenek.

Elhangzott, hogy Amerikában az oktatás ahhoz kapcsolja a tudást a tanulók számára, ami az erősségük, amit tudnak, míg Európában az van fókuszban, amit nem tudunk, ezt fejlesszük. A két eltérő folyamat eredménye, hogy az amerikaiak az adott területen nagyobb önbizalommal fognak rendelkezni, mert erősségeikre építkeznek, így bátrabban kezdeményeznek is.

Kedves olvasó, TE MINT ERŐFORRÁS, erőforrása életednek, családodnak, közösségednek, városodnak, régiódnak milyen erősségekkel rendelkezel? Hogyan tudnál az erősségeidre építkezve minél több értéket teremteni?

Válaszolj a kérdésekre, próbáld ki magad, lásd az eredményeid és figyeld meg, hogyan változik az önbizalmad!

Jó hír: Covey könyvében azt írja, hogy kulcskérdés, hogy megértsük és megtanuljuk a navigálást abban, amit a bizalom 5 hullámának neveznek. A bizalom belülről kifelé mozog, így ha nő az önbizalmunk, az pozitív hatással van a másik négy hullámra is: a társas- a szervezeti, a piaci és a társadalmi bizalomra.

Szólj hozzá elsőként!

A hozzászólás előtt jelentkezz be vagy regisztrálj!

Agyvihar

Kapcsolat

E-mail:info@hvtk.hu

Agyvihar

Hasznos oldalt találtál?
Közérdekű infód van?
Oszd meg velünk!

Belépés

Elfelejtett jelszó