2015. február 19., 08:00

Az !gen társadalmi vállalkozói

Fotó – Az !gen társadalmi vállalkozói
Bővülhet a kör! Még országszerte, így Debrecenben is, lehet jelentkezni az Innovatív Generáció Egyesült társadalmi vállalkozó képzésére.

Folytatva társadalmi vállalkozásokról szóló blogbejegyzésünket, most nem a külföldi, hanem a hazai társadalmi vállalkozókat helyezzük fókuszba.

Az Innovatív Generáció Egyesület mint társadalmi vállalkozás, zászlajára tűzte, hogy Magyarországon, Budapestről indulva, és már több várost meghódítva, így többek között Debrecent is, segíti a társadalmi vállalkozások indulását, térnyerését.

Szerencsére a lista egyre bővül, így csak egy-két példa az eredményekről:

JÁRÓKELŐ.HU csapata arra vállalkozott, hogy a köztéri problémákat a lakosság segítségével összegyűjtik, majd az illetékes hatóságokkal kapcsolatba lépve, utána járnak a megoldások módjának és ütemezésének. A lépések nyomon-követhetőségét honlapjuk segítségével biztosítják.

A SLOW BUDAPEST csapatának szlogenje "Azért rohanunk, hogy ne maradjunk le a fontos dolgokról, vagy azért maradunk le a fontos dolgokról, mert rohanunk?" A csapat 2,5 éve nem is kisebb céllal indult el, mint hogy szeretnék a lehető legtöbb emberhez eljuttatni a slow üzenetét.

Végül, de nem utolsó sorban, álljon itt egy debreceni példa, a DEBRECEN HUB. A csapat célja, hogy Debrecenben kialakuljon egy olyan közösségi tér, közösségi iroda, amely az innovációnak, kreativitásnak teret ad és a közösségi gondolkodásra épít. ​

Az itt is bemutatott társadalmi vállalkozások közös pontjai közül most csak egy kerül kiemelésre a CSAPAT, a csapatban húzódó erő.

Kedves olvasó, ha a bolgot olvasva arra ébredsz rá, hogy te is a társadalmi vállalkozók közé tartozol, van egy ötleted és szeretnél elindulni ezen az úton, akkor ne szalaszd el a lehetőséget és jelentkezz az !gen képzésére! Február 22.-ig még megteheted! Légy része a csapatnak!

Szólj hozzá elsőként!

A hozzászólás előtt jelentkezz be vagy regisztrálj!

Agyvihar

Kapcsolat

E-mail:info@hvtk.hu

Agyvihar

Hasznos oldalt találtál?
Közérdekű infód van?
Oszd meg velünk!

Belépés

Elfelejtett jelszó