2013. július 20., 00:00

Közösségfejlesztők Nyári Egyeteme

Fotó – Közösségfejlesztők Nyári Egyeteme
Idén X. alkalommal kerül megrendezésre a Közösségfejlesztők egyesületének Nyári Egyeteme Kunbábonyban.

Az idei tábor az alábbi kérdésekre keresi a választ:

Amikor megszületünk, valamennyien polgárai leszünk egy államnak. Állampolgárok, De valóban azok vagyunk -e? Tudjuk -e, milyen lehetőségeket és egyéni felelősséget jelent ma állampolgárnak lenni? Tanuljuk-e ezt a szerepet, a szerep betöltéséhez szükséges készségeket és kompetenciákat, vagy készen kapjuk őket? Milyen úton–módon fejleszthetők az állampolgári lét valódi megéléséhez szükséges tudások, képességek, s egyáltalán, mik az állampolgári lét megélésének minimum feltételei? S kinek a feladata, felelőssége, hogy fiatalok és felnőttek, létbiztonságban és létbizonytalanságban élők előre lépjenek az autonóm állampolgári lét felé vezető úton?

Hogyan viszonyul egymáshoz állam és polgára? Az államnak vajon állampolgárra, vagy alattvalóra van szüksége? S vajon az állampolgárnak jótevő állam bácsi, vagy egyéni és közösségi létének kiteljesedését lehetővé tevő, inspiráló keretek kellenek?

A részletes programot lásd az alábbi honlapon

A kutatás a TÁMOP-4.2.4.A/2-11/1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program című kiemelt projekt keretében zajlott. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

EseményKözösségfejlesztők Nyári Egyeteme
Kezdés2013-07-24 15:00:00
HelyszínKunbábony
Kapcsolatkunbabonyinye@gmail.com
Honlaphttp://kunbabonyinye.blogspot.hu/

Szólj hozzá elsőként!

A hozzászólás előtt jelentkezz be vagy regisztrálj!

Agyvihar

Kapcsolat

E-mail:info@hvtk.hu

Agyvihar

Hasznos oldalt találtál?
Közérdekű infód van?
Oszd meg velünk!

Belépés

Elfelejtett jelszó