2011. január 19., 09:24

Strukturált Párbeszéd a magyar EU-elnökség alatt

2011. első félévében folytatódik a fiatalok és a döntéshozók európai szintű párbeszéde, a Strukturált Párbeszéd! Van saját véleményed a fiatalok foglalkoztatottságával kapcsolatban? Akkor SZÓLJ BELE az európai szintű párbeszédbe!

A magyar EU-elnökség során, 2011 márciusában kerül megrendezésre a következő Európai Ifjúsági Konferencia, ahol a spanyol- belga- magyar elnökségi trió alatt zajló Strukturált Párbeszéd folyamata is lezárul. A Strukturált Párbeszéd kapcsán Európa-szerte felméréseket végeznek a fiatalok körében. Ezt követően minden félévben az elnökségi feladatokat ellátó ország feladata az Európai Ifjúsági Konferencia megszervezése, ahol az egyes országokból beérkező véleményeket a fiatalok és a döntéshozók együtt elemzik, és közösen alakítják ki az európai szintű ajánlásokat.

A spanyol- belga- magyar elnökségi trió a fiatalok foglalkoztatottságát jelölte meg a Strukturált Párbeszéd fő prioritásaként. Emellett a magyar elnökség a fiatalok részvételét helyezi a párbeszéd középpontjába elnökségi időszaka alatt. A konzultáció jelenlegi, harmadik szakaszában fókuszcsoportos beszélgetésekre került sor országszerte, annak érdekében, hogy a fiatalok munkaerő piaci helyzetét elemezzék az érintettek bevonásával. A fókuszcsoportos beszélgetésekből származó ajánlások egy részét véleményezhetik a fiatalok az alábbi kérdőív segítségével. A kérdőív eredményeit is beépíti a Nemzeti Munkacsoport a harmadik konzultációról szóló magyar összefoglalójába. A kérdőív az Ifjúsági Konzultációs Kör honlapján (http:///ikkor.eu) a Kérdőív menüpont alatt található: http://ikkor.eu/?q=strukturalt-parbeszed

Az Ifjúsági Konzultációs Kör olyan fiatalokból áll, akik a magyar EU-elnökség kapcsán támogatják a Strukturált Párbeszéd megvalósítását. Az IKK küldetése, hogy közvetítse a fiatalok véleményét az Európai Uniós döntéshozók felé és tájékoztassa őket az Unió által nyújtott lehetőségekről.

Ha fiatal vagy, ha érdekel a jövőd, ha van véleményed, akkor itt az újabb lehetőség, hogy hallasd a hangodat Európa-szerte! SZÓLJ BELE a rólad szóló döntési folyamatokba! Töltsd ki az Ifjúsági Konzultációs Kör honlapján található kérdőívet, ahol nemcsak a megadott válaszok közül választhatsz, de saját véleményedet is megjelenítheted hozzászólás formájában! A kérdőívet 2011. január 25-ig lehet kitölteni.

További információk a Strukturált Perbeszédről, valamint az EU ifjúságpolitikájáról: http://www.mobilitas.hu/euelnokseg

Szólj hozzá elsőként!

A hozzászólás előtt jelentkezz be vagy regisztrálj!

Agyvihar

Kapcsolat

E-mail:info@hvtk.hu

Agyvihar

Hasznos oldalt találtál?
Közérdekű infód van?
Oszd meg velünk!

Belépés

Elfelejtett jelszó