2014. június 30., 15:43

Tudás, közösség, önerő

Fotó – Tudás, közösség, önerő
Miből teremtsünk vállalkozói környezetet Noszvajon?

A 2014. áprilisában a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) által szervezett közösségi animátor képzés nem csak a korábbi blogbejegyzés "Ötleteljünk együtt" eredményét szülte. A résztvevők között ismeretségek is születtek, a beszélgetések egymásra találást szültek.

A noszvaji IKSZT vezetőjének, Czinkéné Szűcs Krisztinának, a Noszvajhoz fűződő jövőképe találkozott a vidéken csapatban vállalkozni vízióval.

Hogy az ötlet valóssággá váljon a Facebook segítségével született egy lelkes csoport, elindult az ismerkedés, a közös gondolkodás.

A NAKVI közreműködésével júniusban Helyi Aktivációs Műhelyt szerveztünk "HOGYAN TEREMTSÜNK EGYÜTT VÁLLALKOZÓI KÖRNYEZETET, MUNKAHELYEKET?" címmel. A program mögött a legfontosabb cél az volt, hogy inspiráló előadások után a külső résztvevők a helyi szereplőkkel együtt gondolják át az általuk legfontosabbnak vélt kihívásokat, együtt keressenek válaszokat az előttük álló kérdésekre. Rita Bakradzét a Nyitnikék csoport külső tagját idézve: "a helyi szereplők motiválásának megfejtése a kipróbálásban van. Megfelelő programok és trénerek bevonásában, nem felülről, hanem belülről és kívülről együttműködésben."

A "belülről és kívülről" együttműködést szeretném kihangosítani. Hiszem, hogy ez egy kulcs mondat a vidéki vállalkozói környezet működéséhez.

A másik üzenete a programnak, mely itt a blogbejegyzésben újra kiemelésre kerül Singlár Katának, noszvaji, Nyitnikék tagnak a válasza arra a kérdésre: Miből teremtsünk vállalkozói környezetet, munkahelyeket Noszvajon? "TUDÁS, KÖZÖSSÉG, ÖNERŐ".

Itt és itt olvasható Kata tudósítása a napról, "Egy nap értünk: HAM Noszvajon" címmel.

Szólj hozzá elsőként!

A hozzászólás előtt jelentkezz be vagy regisztrálj!

Agyvihar

Kapcsolat

E-mail:info@hvtk.hu

Agyvihar

Hasznos oldalt találtál?
Közérdekű infód van?
Oszd meg velünk!

Belépés

Elfelejtett jelszó