2013. május 14., 13:00

Vidékfejlesztés 2014-2020

Fotó – Vidékfejlesztés 2014-2020
Elérhetőek a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közös együttműködésének első szakaszát bemutató előadások.

A 2014-2020-as vidékfejlesztési programot alapozzák meg azok az MTA és az MNVH együttműködéséből születendő tanulmányok, amelyek első munkaanyagait kutatók és vidékfejlesztők számára rendezett konferencián mutatták be április 10-én.

Az MNVH és az MTA KRTK együttműködése nyomán hat nagyobb és hét kisebb kutatási program indult, ismertette az eddigi munkát Perger Éva, az MTA KRTK Regionális Kutatások Intézetének (RKI) igazgatója. A nagyobb komplex projekteket az RKI munkatársai vezették. A kutatásokban ugyanakkor az MTA több intézete is együttműködött annak érdekében, hogy valóban olyan eredményekre jussanak, amelyek tudományosan relevánsak és a gyakorlatban is lehessen ezeket hasznosítani.

A HVTK oldalán az előadásokról rövid összefoglalókat fogunk közzé tenni.

Kihívás a jövőre nézve, hogy szemben a 2002-2008 között vizsgált időszakkal (Fertő Imre: A támogatási programok hatásai), a források úgy kerüljenek felhasználásra, hogy a kistérségek fejlődését hozzák.

előadások elérhetősége

Szólj hozzá elsőként!

A hozzászólás előtt jelentkezz be vagy regisztrálj!

Agyvihar

Kapcsolat

E-mail:info@hvtk.hu

Agyvihar

Hasznos oldalt találtál?
Közérdekű infód van?
Oszd meg velünk!

Belépés

Elfelejtett jelszó